
-
VITAL 36


Środek wzmaga proces fotosyntezy i ogólnego metabolizmu, zwiększa odporność na choroby grzybowe i podsuszkowe
Wysyłka w ciągu | 24h |
Cena przesyłki | 14 |
Dostępność | Mało |
Waga | 1.6 kg |
Zamówienie telefoniczne: 62 731 55 51
Zostaw telefon |
VITAL 36
-
RODZAJ ŚRODKA: nawóz
-
UPRAWA: pszenica ozima, pszenica jara, żyto, pszenżyto ozime, pszenżyto jare, jęczmień ozimy, jęczmień jary, owies, kukurydza, rzepak ozimy, rzepak jary, burak cukrowy, ziemniak, warzywa, jabłoń, grusza, śliwa
-
PRZEZNACZENIE: Wzmaga proces fotosyntezy i ogólnego metabolizmu, zwiększa odporność na choroby grzybowe i podsuszkowe
OPIS PRODUKTU
Vital 36 jest wieloskładnikowym koncentratem do dolistnego dokarmiania upraw o optymalnie dobranych składnikach pokarmowych niezbędnych do intensywnego ich rozwoju i wzrostu. Wzmaga proces fotosyntezy i ogólnego metabolizmu, zwiększa odporność na choroby grzybowe i podsuszkowe. Pomaga roślinom wykorzystywać składniki pokarmowe zawarte w glebie przez co wpływa na utrzymanie roślin w bardzo dobrej kondycji w niekorzystnych okresach jak susza. Nie zakwasza gleby, całkowicie rozpuszczalny w wodzie nie tworzy osadów, nie zatyka końcówek opryskiwacza.
SKŁAD
- Azot (N) całkowity 25,90% 362,60g
- Tlenek magnezu rozp. w wodzie (MgO) 2,95% 41,30g
- Bor (B) rozp. w wodzie 0,01% 0,15g
- Miedź (Cu) rozp. w wodzie EDTA 0,1% 1,9g
- Żelazo (Fe) rozp. w wodzie EDTA 0,06% 0,84g
- Mangan (Mn) rozp. w wodzie EDTA 1,0% 13,6g
- Cynk (Zn) rozp. w wodzie EDTA 0,01% 0,01g
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa.
Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zakupu środków ochrony roślin mogą dokonywać jedynie osoby pełnoletnie i posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin zgodnie z artykułem 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013r. ze zmianami.
Kupując oświadczacie Państwo, że spełniacie powyższe kryteria.
Uprawa | Burak cukrowy, Jęczmień jary, Jęczmień ozimy, Kukurydza, Pszenica jara, Pszenica ozima, Pszenzyto ozime, Rzepak ozimy, Ziemniak, Żyto ozime |
Uprawy warzywne | Grusza, Jabłoń |
DAWKOWANIE
ZBOŻA
- I zabieg – faza strzelania w źdźbło
- II, III zabieg – interwencyjnie w okresie wzrostu co 7–14 dni
- Dawka:4–6 l/ha
RZEPAK
- I zabieg – ruszenie wegetacji
- II, III zabieg – faza zielonego pąka
- Dawka: 4–6 l/ha
KUKURYDZA
- I zabieg – faza 4–6 liści
- II, III zabieg – formowanie łodygi, po 7–14 dniach
- Dawka:4–6 l/ha
BURAK
- I zabieg – faza 4–10 liści
- II, III – zabieg – interwencyjnie w okresie wzrostu co 7–14 dni
- Dawka: 4–6 l/ha
ZIEMNIAK
- I, II, III zabieg – przed i po kwitnieniu
- Dawka:4–6 l/ha
WARZYWA
- Zabiegi: po wschodach, co 7–14 dni
- Dawka:4–6 l/ha
DRZEWA I KRZEWY OWOCOWE
- Zabiegi – przed i po kwitnieniu
- II,III zabieg – w okresie wzrostu zawiązków owocowych
- Dawka:4–6 l/ha