• ORGANICZNY NAWÓZ DO WARZYW I ROZSAD 1KG

Symbol: 000173

Organiczny nawóz do warzyw i rozsad to wysokiej jakości granulowany nawóz.

Uprawa Warzywa
13.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 14
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty 24/7 14
Przesyłka kurierska 18
Przesyłka kurierska pobranie 20
Dostępność Mało
Waga 3 kg

Zamówienie telefoniczne: 62 731 55 51

Zostaw telefon

ORGANICZNY NAWÓZ DO WARZYW I ROZSAD

  • organiczny nawóz do upraw warzywniczych
  • sprawdza się w przygotowywaniu rozsad
  • gwarantuje dobry start roślinom i obfite plony
  • dostarcza cennej materii organicznej


ZAWIERA

  • azot (N) - 6%
  • fosfor (P2O5) - 5%
  • potas (K2O) - 10%
  • magnez (MgO) - 4%


CHARAKTERYSTYKA

  • Organiczny nawóz do warzyw i rozsad to wysokiej jakości granulowany nawóz. 
  • Przeznaczony do nawożenia warzyw, rozsad, drzew i krzewów owocowych oraz ziół. 
  • Odpowiednio dobrany skład zwiększa żyzność gleby. Uzyskane przy stosowaniu nawozu plony są obfite. 
  • Nawóz pozwala na uzyskanie dorodnych, dobrze wykształconych, prawidłowo wybarwionych i bardzo smacznych owoców i warzyw.
  • Zastosowanie nawozu organicznego do warzyw i rozsad zapewnia odpowiedni poziom składników pokarmowych w glebie oraz wzbogaca strukturę podłoża.
  • Nawóz idealnie nadaje się do przygotowania gleby przed wysiewem i sadzeniem.


STOSOWANIE

  • Nawóz rozsypać równomiernie wokół roślin i w miarę możliwości wymieszać z wierzchnią warstwą gleby. 
  • Stosować w temperaturze od 12 -15˚C.
  • Podczas sadzenia (dawka na 1 m2):
  • Warzywa liściowe (np. sałata, szpinak) - 100-150 g
  • Warzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) - 100-150 g
  • Rośliny aromatyczne (zioła) - 80-120 g
  • Warzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) - 100-150 g
  • Małe owoce (np. borówki, winogrona) - 80-150 g
  • Duże owoce (np. jabłka, gruszki) - 100-200 g
  • Podczas uprawy (dawka na 1 m2):
  • Warzywa liściowe (np. sałata, szpinak) - 150 g
  • Warzywa korzeniowe (np. burak, marchew, rzodkiewka) - 150 g
  • Rośliny aromatyczne (zioła) - 80 g
  • Warzywa owocujące (np. pomidor, ogórek) - 150 g
  • Małe owoce (np. borówki, winogrona) - 150 g
  • Duże owoce (np. jabłka, gruszki) - 200 g
  • Przygotowanie podłoża: dawka 2-6 kg / m3 podłoża